Els programes de Grupos Organizados, tenen en compte a cada grup de manera individual. A l'hora de fer-los tenim en compte una infinitat de factors perquè sigui un programa equilibrat, assequible i com no, molt divertit tant per als alumnes com para els seus professors.

A l'hora d'assignar als Monitors de Grup Natius, que estaran amb aquest grup tota la setmana tenim en compte no solament l'edat dels nens i sinó que depenent del caràcter i manera de fer de cada monitor, intentem construir un grup de monitors natius per a aquest grup i aquesta setmana en concret.

Els programes es realitzen de manera que tots els grups tinguin un dia o un altre les activitats d'aventura i nàutic, que sempre són les activitats que els nens/as tenen més il·lusió per realitzar. Després es van col·locant tota la resta d'activitats, jocs, classes, balls, cançons… de manera que el grup faci cada dia cusis més físiques unes estones i micos altres perquè els nens/as no vagin massa cansats uns dies i massa poc uns altres.

Després depenent de l'edat, nivell i nombre del grup aquest farà unes o altres coses ja que no tindrà el mateix programa un grup de 50 alumnes de 16 anys de Madrid que un grupet de 21 nens/as d'11 anys de Saragossa. Els projectes en anglès, els jocs o fins i tot algunes activitats seran diferents per a tots dos.

Així podem dir que cada petit detall és tingut en compte per l'equip de Grupos Organizados a l'hora de realitzar els programes, que són fets totalment a mesura per a cada grup i que gens es deixa a l'atzar.